Belföld

Tilos tüzet gyújtani

Fejérben volt olyan nap, amikor 33 esetben vonultak a tűzoltók szabadtéri tűzhöz.

A tűzgyújtási tilalmat március 11-től a vidékfejlesztési miniszter rendelte el, mert Magyarország erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki.

Az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom kiterjed a kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is. A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte: szombaton 33 szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat. A száraz aljnövényzet gyulladt ki Bicske térségében, Sárkeresztúron, Sárszentágotánál a 63-as főút mellett, Kőszárhegy és Szabadbattyán között a 7-es főút mellett, Polgárdi-Lászlómajorban, Nagylók és Hantos között, Ercsiben, Sárbogárd-Rétszilas és Alap között. Alap külterületén a leégett terület körülbelül 20 hektár volt.

Este Sárkeresztúrnál 30 hektáron pusztított a tűz, a lángokat a sárbogárdi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók fékezték meg. Mezőszentgyörgyön és Sárbogárdon a kigyulladt nádas miatt kérték a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek segítségét szombaton- közölte

Ajánlott videó

Olvasói sztorik