Belföld

Millások nyakába szerveznek tüntetést a nemzeti radikálisok

Viperás támadással és „kivégzéssel” fenyegetik a március 15-ei megmozdulás résztvevőit.

Kapcsolódó cikkek

„Deresre húzzuk a rendszert” – ezzel a szlogennel hirdeti március 15-ei rendezvényét egy nemzeti radikális közösség, mely a nemzeti ünnepen pont az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) csoport demonstrációja mellé szervezi megmozdulását. Az eseményen elvileg részt vesz Tyirityán Zsolt a hungarista Betyársereg vezetője, a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György, a 64 vármegyés Toroczkai László, valamint az olasz neofasiszta Forza Nuova szervezet vezetője, Roberto Fiore.

A megmozdulást a Facebookon szervezik, ahol több, a Milla-rendezvény elleni hozzászólás olvasható. Például: „remélem 15 dikén kivégezzük ezeket a gyökereket”. Illetve: „Lehet, hogy a “millások” meg lesznek lepve, mikor 3-5 fős “szabadcsapatok” be-betámadnak közéjük és viperával és hasonlókkal ütnek, akit érnek, aztán visszavonulnak – és ezt bizonyos (véletlenszerű) időközönként ismétlik, a tömeg legkülönbözőbb részein.”

A Hír24 kereste a rendőrséget is a radikálisok tervezett tüntetése kapcsán. Arra voltunk kiváncsiak, tudnak-e a rendezvényről illetve milyen lépéseket tesznek, hogy megakadályozzanak egy esetleges összetűzést. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: a március 15-i rendezvényeket megfelelő erőkkel és eszközökkel biztosítják, emellett természetesen folyamatosan gyűjtik, elemzik és értékelik azokat az információkat, amelyek a biztosításban releváns szerepet játszanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik