Belföld

Már ötös fokozatú a tűz Csórnál

Kilenc óra óta harcolnak a lángokkal a tűzoltók. Már ötvenen vesznek részt az oltásban. A tűz lakott települést nem veszélyeztet.

A tűz hétfőn kilenc óra körül keletkezett. Akkor még ötven hektáron égett a nádas és a rét Csórnál. Közben egyre nagyobb területekre terjednek át a lángok. Nehezíti az oltást a viharos erejű szél. Ezen túl a terület tőzeges, ezért csak gyalog tudnak rámenni a tűzoltók- tudta meg a Fehérvár24 Bisztricz Anettől, a katasztrófavédelem szóvivőjétől.

Bisztricz Anett elmondta: a tűz nem veszélyeztet lakott területet, a füst nem nehezíti a 8-as főút forgalmát, mivel azt a szél az úttal ellenkező irányba fújja.

A tűz terjedése miatt a délelőtti négyes fokozatot ötösre emelte a katasztrófavédelem.

A lángok oltását a székesfehérvári, a veszprémi, a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók kezdték meg, azóta csatlakoztak hozzájuk a siófoki tűzoltók is.

Bisztricz Anett úgy véli az oltás estig is eltarthat. Arról még nem tudni, mi okozhatta a tüzet.

A Csórnál keletkezett tűz is bizonyítja, hogy jogosan rendelte el március 11-től a vidékfejlesztési miniszter a tűzgyújtási tilalmat. A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik