Belföld

Stabilizációs törvény: bezár az uszoda

„Kazincbarcikán, a képviselő testület az itt élő polgárok érdekeit figyelmen kívül hagyva, bezárásra ítélte a városi uszodát!” – olvasható az ez ellen indult tiltakozó petícióban.

A kazincbarcikai uszodára április 1-jén kerülhet lakat, ugyanis a város nem tudja kigazdálkodni a létesítmény fenntartásához szükséges 100 millió forintot. Ha nem jelentkezik egy jótevő, akár végleg az enyészeté válhat a város egyetlen uszodája, amely jelenleg vízilabdázóknak, úszóknak, gyógyúszásra járóknak, valamint a hobbisportolóknak ad helyet. A jegyeleadásokból és a sportegyesület hozzájárulásából (ez tavaly 16,6 millió forint volt) nem gazdálkodható ki a 100 millió forintos költségvetés.

Szitka Péter, a város polgármestere szerint a város eddig elbírta a terheket, de a stabilizációs törvény miatt már csak arra költhet, amit saját bevételeiből finanszírozni tud. A város természetesen nem könnyen mond le az uszodáról, és a polgármester szerint amióta az a bizonyos képviselőtestületi ülés lezajlott, amin a bezárásról döntöttek, folyamatosan tárgyalnak a lehetséges folytatásról, hogy elkerüljék a véget.

A helyiek demonstrációval, aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a bezárás ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik