Belföld

Ismét két nagycsalád kap új otthont

Második alkalommal hirdeti meg a NOE és hét építőanyag-gyártó cég a „NagyCsaládiHáz” projektet.

A 2011-es évhez hasonlóan a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) immáron 7 építőipari céggel (Baumit Kft., Hella Árnyékolástechnikai Kft., Hörmann Hungária Kft., Schiedel Kéménygyár Kft., Tondach Magyarország Zrt., Villeroy & Boch Magyarország Kft., Wienerberger Téglaipari zRt.) karöltve 2012-ben újra meghirdette a NagyCsaládiHáz elnevezésű projektet, amelyben a NOE tagsággal rendelkező családok építkezését támogatják. Idén – csakúgy, mint a tavalyi évben – az egyesület és a patronálók együttműködése során két nagycsalád számára biztosítanak ingyenesen építőanyagokat és kiegészítőket a társaságok által felajánlott körülbelül 10 millió forint értékben. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2012. március 10-én a 20. Fundamenta Lakásvásáron került sor családias keretek között.

A 2011-es NagyCsaládiHáz elnevezésű pályázat sikeres lebonyolítása után immáron második alkalommal írt ki pályázatot a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és 7 építőanyag-gyártó cég (Baumit Kft., Hella Árnyékolástechnikai Kft., Hörmann Hungária Kft., Schiedel Kéménygyár Kft., Tondach Magyarország zRT., Villeroy & Boch Magyarország Rt., Wienerberger Téglaipari zRt.) a nagycsaládosok megsegítésére. A mecénási tevékenység célja, hogy – a jövő generációiért érzett társadalmi felelősségvállalás jegyében – pályázati lehetőséget biztosítsanak azon családok részére, akik nem tudnak megfelelő összeget fordítani lakásuk, vagy házuk élhetőbbé tételére, a körülményeik javítására. A támogatók és a NOE 2012-ben két nagycsalád boldogságához járulnak hozzá, olyanokéhoz, akik építési tevékenységet terveztek az idei évre. A cégek körülbelül 10 millió forint értékű terméket kínáltak fel; ezzel a családoknak ingyenesen biztosítják új otthonuk felépítéséhez a falazóelemeket, az áthidalókat, a födémet, a tetőcserepeket, a kémény-és hőszigetelő rendszert, a vakolatot és idei évben újdonságként a szanitereket, az árnyékolástechnikát és garázskapukat.

„Büszkék vagyunk arra, hogy immáron második alkalommal hirdethetjük meg a NagyCsaládiHáz pályázatot és hogy a tavalyi év után már nem öt, hanem hét építőanyag-gyártó vállalat döntött úgy, hogy csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. Jó látni azt is, hogy a nehezebb helyzetben lévő nagycsaládok számára még ezekben a kemény időkben is akad segítő kéz” – mondta el a projekttel kapcsolatban Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

A február végi pályázati elbírálást követően a kezdeményezők ünnepélyes keretek között adták át a támogatást jelképező oklevelet, a nyertes családok így a helyszínen értesülhettek a jó hírről. Az eredményhirdetésre 2012. március 10-én, a 20. Fundamenta Lakásvásár nagyszínpadán került sor, ahol a szervezők gyermekprogramokkal kedveskedtek a meghívott családoknak. Az eseményen kb. 100.000 Ft értékben külön díjat adott át a HOMEINFO.hu is, amely a pályázat online médiapartnere a 2012-es évben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik