Belföld

Fidesz, Fidelitas: kell a mélygarázs!

A Dunakapu téri mélygarázsra a városnak van szüksége, a felújítással pedig méltóképpen bemutatják a múlt építészeti értékeit - hangzott el a Fidesz és a Fidelitas győri sajtótájékoztatóján.

“Milyen érdekeket szolgál a Dunakapu téri felújítás ellen tüntetést szervező Arrabona Városvédő Egyesület?” – tette fel a kérdést Radnóti Ákos, a Fidesz győri alelnöke, a Fidelitas városi elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón. Szólt arról, hogy az Arrabona egyesület azt kéri a tüntetőktől, hogy tartózkodjanak a szélsőséges megnyilvánulásoktól, civilként viselkedjenek, s arra is található utalás: ne legyen gárdafelvonulás.

“Vajon ez azt jelenti-e, hogy a meghirdetett tüntetés kivételével az egyesület vagy annak vezetői együttműködnek a szélsőséges erőkkel?”– kérdezte Radnóti Ákos. A Fidelitas elnöke megemlítette: az egyesület vezetője korábban a KDNP színeiben városi képviselő volt, de nem tartották alkalmasnak az újbóli megmérettetésre. Helyettese pedig egykor a polgármesteri hivatal alkalmazásában állt, mindkettőjük sértett ember.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a belváros önkormányzati képviselője kijelentette: a mélygarázsra a városnak van szüksége. Az előkerült bástyarészletet, falat pedig meg kell őrizni, be kell mutatni a műemlékvédelem, s a szakemberek tanácsai alapján. Ennek ellenkezője nem is vetődött fel – tette hozzá.
“Elfogadhatatlan az önmagát városvédőnek nevező szervezet álláspontja, miszerint a téren ne épüljön semmi” – mondta dr. Somogyi Tivadar. – “Ezen az alapon Rómában vagy Athénben soha, semmit sem lehetett volna építeni.”

Fekete Dávid, a Fidelitas alelnöke, ugyancsak belvárosi képviselő egy látványterven mutatta be, milyen lesz a megszépülő tér. A föld alá került várfal előkerült, legfontosabb részét egy üveglapon át nézhetik majd meg az érdeklődők.
A téren helyet kap egy kisebb állandó színpad is, s a nagyobb rendezvények megtartására is alkalmas lesz a kultúrált tér, mely a városban élőknek, s az ide érkezők számára is szerethető lesz- mondták a sajtótájékoztatón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik