Belföld

Schmittné kolostorba megy

Vas megyében folytatja országjárását Schmitt Pál köztársasági elnök.

Az államfő délelőtt Szombathelyen részt vesz és beszédet mond a Vas Megyei Közgyűlés kibővített ünnepi ülésén, ahol kitüntetéseket is átad. Ezt követően ellátogat a helyi vendéglátói szakképző iskolába és kollégiumba, ahol rendhagyó osztályfőnöki órát tart, és Magyarország alaptörvényéről beszél a diákoknak. Korábban Egerben ugyanezt tette, akkor és előtte is mindig szóba hozta a sport és a tanulás fontosságát. Szinte biztos, hogy ezúttal is elhangzik a „Citius, Altius, Fortius. Vagyis gyorsabban, magasabbra, erősebben!, hiszen Schmitt Pál szinte mindig idézi az olimpiai mozgalom jelszavát.

Az MTI szerint Schmitt Pál felkeres egy helyi vállalkozást is, a Kámon-Hús Kft. telephelyén megtekinti az üzemet és találkozik a dolgozókkal. A köztársasági elnök felesége társaságában vesz részt a Tóth Géza olimpiai ezüstérmes súlyemelőről elnevezett park avatásán. Schmitt Pál vasi programja Őriszentpéteren fejeződik be, ahol a köztársasági elnök rész vesz az Őrségi Nemzeti Park 10 éves jubileumi ünnepségén.

Schmittné Makray Katalin meglátogat egy bölcsődét, felkeresi a gencsapáti gyermekotthont, megtekinti Szombathelyen az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárházat, Vasváron megnézi a domonkos kolostort, beszélget a város polgármester asszonyával, majd Őriszentpéteren ő is részt vesz a jubileumi ünnepségen.

A szombathelyi megyeházán a megyei és a városi közgyűlés közösen köszönti a köztársasági elnököt. A négy parlamenti párt közül az MSZP jelezte, hogy az ünnepségen nem vesz részt – írja a nyugat.hu. A szocialisták Vas megyei országgyűlési képviselői tudatták, hogy tiszteletben tartják a Köztársasági Elnök intézményét, de a jelenlegi államfő személyével szemben súlyos vádak merültek fel, amelyeket eddig nem tisztázott, az általa eddig ellenjegyzett törvények pedig nem adnak okot ünneplésre.

A helyi portál szerint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság jelezte, parkolási tilalomra és forgalomkorlátozásra is számítani kell Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök látogatása miatt. A közlekedési lámpák működése is szünetelhet, ilyenkor rendőri forgalomirányítás mellett haladhat a forgalom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik