Belföld

Megvédte fiát a csabai polgármester

24.hu
24.hu

2012. 03. 09. 09:38

Békéscsaba fideszes polgármesterének fia, Vantara Gyula Gábor furcsa körülmények között vásárolta meg a Jókai Színház mellett található és hozzá tartozó Ibsen Ház éttermet.

Békéscsaba fideszes polgármesterének, egyben a békési megyeszékhely kormánypárti képviselőjének a fia, Vantara Gyula Gábor, és a Fidelitas békéscsabai elnöke, Bíró Csaba éppen azon a napon vásárolta meg Andó Tamástól, a Fidesz békéscsabai alelnökétől az Atomas Bt.-t, amely naptól (február elseje) ez a társaság működteti a békéscsabai Jókai Színház mellett található és hozzá tartozó Ibsen Ház éttermet.

Mindezt ráadásul pályázat nélkül, úgy, hogy 2012. január elsejétől ment át megyei tulajdonból a békéscsabai önkormányzat birtokába a színház és a hozzá tartozó intézményrendszer. Így a Vantara Gyula vezette békéscsabai önkormányzat tulajdonában lévő intézményben pályáztatás nélkül lett bérlő a fia és a kormánypárti ifjúsági szervezet helyi vezetője.

Ezt követően március 6-án – főleg a narancs.hu-n megjelent cikkre alapozva – sajtótájékoztatót tartott az MSZP békéscsabai szervezete. Ezen Miklós Attila, a szocialisták helyi vezetője egy nyílt levelet olvasott fel, amelyben egyebek mellett azt tudakolta, hogy a polgármester fia az Atomas Bt. beltagja lett-e, valamint azt, hogy február elsejétől pályázat nélkül ez a cég működteti-e az Ibsen Ház éttermét?

Egy nap múlva megérkezett a válasz. Ebben Vantara Gyula – reagálva a narancs.hu-n megjelentekre – kifejtette, hogy „fia 1999-től egyetemistaként, majd 2004-től önálló felnőttként éli életét. Így saját elhatározásából szabadon gazdálkodik, vásárol – törvényesen – gazdasági társaságban (Atomas Bt.) üzletrészt. A békéscsabai Jókai Színház Ibsen Házában lévő vendéglátóegység működtetésével kapcsolatban összeférhetetlenség nem állt fenn”.

Vantara válaszában hozzátette, hogy az Ibsen Ház éttermének addigi működtetője, a Harruckern János Közoktatási Intézmény 2012. január 31-e után nem kívánta meghosszabbítani a bérleti szerződést, amelyet azonos feltételekkel elfogadott a polgármestertől, a városvezetéstől és a Fidesztől nem túl messze álló Atomas Bt. De arról már nem szól a békéscsabai polgármester, hogy a Harruckern miért nem hosszabbított. Korábbi cikkünkben a középiskola igazgatója, Mikulán Róbert ezt azzal magyarázta, hogy nagyon megemelték volna a bérleti díjukat, s ezt már nem vállalták, igaz, a Jókai Színház igazgatója, Fekete Péter kifejtette: ő változatlan bérleti díjjal számolt.

Az ügy további részletei itt olvashatók

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.