Belföld

Megalakult a Fejér megyei területfejlesztési konzultációs fórum

Kunstár Csaba
Kunstár Csaba

2012. 03. 09. 14:18

A Fejér Megyei Önkormányzat két tagot delegált, Székesfehérvár és Dunaújváros pedig egy-egy tagot.

A szervezet működtetésének idei költségeit 9 millió forintban állapították meg, melyen egyenlő arányban osztoznak az érintett önkormányzatok. A fórum munkaszervezettel nem rendelkezik, titkársági feladatait a tagok megegyezése szerinti önkormányzati hivatal látja el.

Csütörtökön ülésezett a Fejér Megyei Közgyűlés, valamint Székesfehérvár és Dunaújváros közgyűlése, ahol elfogadták a megállapodást, és döntöttek a delegáltak személyéről is. Ennek értelmében a megyei önkormányzat képviseletét Vargha Tamás (Fidesz) megyei elnök és Somogyi Balázs (Fidesz) képviselő látja el. Dunaújváros Cserna Gábor (Fidesz) polgármestert, míg Székesfehérvár Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármestert delegálta a szervezetbe.

Vargha Tamás elmondta, elsődleges feladatuk a területfejlesztést érintő ügyekben történő előzetes állásfoglalás kialakítása. „A megyei jogú városoknak megmaradt a területfejlesztési jogosítványa, ezért a területükön megvalósuló fejlesztések ügyében a megyei önkormányzatnak nincs döntési kompetenciája. A konzultációs fórum segít összhangba hozni a megye többi része és a két megyei jogú város területfejlesztési koncepcióját” – tette hozzá.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A male lioin mates with a female lion at zoo Hagenbeck in Hamburg, Germany, 24 September 2013. Photo:†Angelika Warmuth
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.