Belföld

Tömegesen szűnnének meg kórházi ágyak

Országszerte mintegy 2500-zal csökkentenék az aktív kórházi ágyak számát - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését.

A tervezet szerint régiókra osztják az országot, ez alapján az észak-közép-magyarországi régióban 271-gyel, a dél-közép-magyarországiban 97-tel, míg a nyugat-közép-magyarországiban 177-tel kevesebb kórházi férőhely lenne ezek után.

A lap közölte: egyelőre csak a központi régiók intézményvezetőinek küldték ki a részletes terveket, ahol 545 férőhelyet szüntetnének meg összesen. Hamarosan azonban a többi régió is megkapja az anyagot az egészségügyért felelős államtitkárság háttérintézményétől – tette hozzá.

A Magyar Nemzet által megszerzett tervezetben egyelőre több pontatlanság is van. A Szent János és a hozzá tartozó Margit kórház például két régióban is szerepel, a hatvani kórházban pedig megszűnne az intenzív ellátás, de Szabó Zsolt, a település polgármestere szerint őt arról tájékoztatták, hogy ez csak tévedés.

Az MSZP szerint a kormány ismét rajtaütésszerűen próbál nagy horderejű változásokat véghezvinni. Nem adnak időt sem az egyeztetésre, sem a felkészülésre – jelentetti ki a Magyar Nemzetnek a tervekről Havas Szófia, a fővárosi MSZP szakpolitikusa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik