Belföld

Orbán szerint Brüsszel a felelős

Mi már nagyon tárgyalnánk az EU-val és az IMF-fel, de ők nem hagyják. A kormányfő új adófizetőket keres. Ha nem talál, vége a dalnak.

Nem Magyarországot, hanem „a másik felet” terheli a felelősség a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval esedékes tárgyalások elhúzódásáért – jelentette ki a kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című fórumán.

Orbán Viktor hozzátette: „Már két hónapja ott ülök a tárgyalóasztalnál, csak nem jönnek, ez a baj”. Magyarország kinyilvánította tárgyalási szándékát, előkészítette a főtárgyaló pozícióját, és a jegybankkal kapcsolatos kérdéseket is rendezte.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kabinet célja az, hogy legalább 5,5 millióan éljenek idehaza munkából, vállalkozásból, és fizessenek rendesen adót. Ha ezt nem sikerül elérni, akkor a magyar gazdaságnak nincs jövője, a kormány pedig nem tudja végrehajtani programját.

2010-ben 3,8 millióan dolgoztak, ám közülük 1,2 millióan nem fizettek adót, vagyis 2,6 millióan tartották fenn az országot. Ez lehetetlen, ez képtelenség, önmagában is abszurditás, hosszabb távon pedig tragédia – tette hozzá.

Az iparkamara elnöke szerint öt nagy kihívás vár idén az országra. Elsőként említette azt, hogy meg kell találni az együttműködést a megsértett üzleti körökkel. Emellett kihívást jelent még a finanszírozás, a strukturális átalakítások levezénylése, a foglalkoztatás bővítése és a növekedés beindítása.

Parragh László felvetette: március végéig jöjjön létre egy közös munka a a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a kormány között, tekintsék át az eddigi folyamatokat

Cikkünk hamarosan frissül!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik