Belföld

Miniszterelnöki megbízott foglalkozna az Audival

A jövőben a miniszterelnök külgazdasági megbízottja, Becsey Zsolt koordinálja az Audival kapcsolatos tárgyalásokat.

Az Audi logisztikai parkjára “Gönyű esélyei nagyon jók”.

A jövőben a miniszterelnök külgazdasági megbízottja, Becsey Zsolt koordinálja az Audival kapcsolatos tárgyalásokat.

Az origo.hu hírportál információjával kapcsolatban, miszerint az Audi-ügyekkel foglalkozó miniszterelnöki biztossá nevezte ki a kormányfő, Becsey Zsolt az MTI megkeresésére azt közölte: jelenleg is miniszterelnöki megbízott, és a kormányfő időnként specifikálja a megbízását.

Most is körvonalazódott egy ilyen feladat, az Audival kapcsolatos további tárgyalások ügyének összefogása – mondta a külgazdasági megbízott.

Információi szerint már született döntés a megbízásról, de ennek részleteit még nem ismeri. Mint mondta, a feladat nem új számára, hiszen korábban külgazdasági államtitkárként ő vezette az Audi-tárgyalásokat. A jövőben információi szerint a cég beruházásaival kapcsolatos ügyek kormányzati koordinációjára kap megbízást.

Az Audi tavaly jelentette be, hogy közel 1 milliárd eurós beruházással teljes vertikumú gyárat hoz létre Győrben, ezzel közvetlenül 1800 új munkahelyet teremt és 15 ezer család megélhetését biztosítja. 2013 második felétől, a gyár teljes kapacitású működésétől kezdve napi 500 autót fognak gyártani.

Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke a múlt héten a győri gyár logisztikai parkjával kapcsolatban az MTI érdeklődésére azt közölte: egyelőre nem született döntés arról, hol épül fel a logisztikai park, de “Gönyű esélyei nagyon jók” ebben a versenyben.

Emlékeztetett arra, hogy a terület a magyar állam tulajdonában van, közúti és vasúti csatlakozással is rendelkezik, noha kérdéses, hogy ez utóbbit mennyire tudná kihasználni az Audi.

“A kormány minden feltételt biztosít ahhoz, hogy az Audi logisztikai parkja a gönyűi kikötőben épüljön fel. Olyan piaci környezetet teremtünk Gönyűn, amely versenyképessé teszi a kikötőt” – mondta február végén Becsey Zsolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!