Belföld

Lufthansa új osztrák légitársasága

Németh D. László

2012. 03. 08. 09:43

A Lufthansa vezetése azt fontolgatja, hogy hagyja veszni a német csoport kötelékébe tartozó súlyosan veszteséges osztrák AUA légitársaságot és helyette újat alapít.

A Tyrolean Airways keretein belül

A Süddeutsche Zeitungban megjelent beszámoló szerint a Lufthansa terveiben az szerepel, hogy a regionális légiforgalomban érdekelt AUA-leány, a Tyrolean Airways keretein belül hozza létre az új légitársaságot. A Lufthansa megfontolása mögött az áll, hogy az AUA-szakszervezetek nem fogadták el a takarékossági programot, az ezzel kapcsolatos tárgyalások a héten zátonyra futottak.   

Tárgyalások március közepéig

Az AUA vezetése elvileg március 1-jére akarta tető alá hozni a takarékossági csomagot, de az érdekképviselet ellenállása miatt a tárgyalásokat március közepéig meghosszabbították.

Személyi költségek 30 % alacsonyabbak

A német lap eddig meg nem erősített értesülése szerint az új szervezeti és fizetési struktúra jelentős megtakarítást eredményezne a Lufthansánál, mivel a Tyrolean-nál a személyi költségek 30 százalékkal alacsonyabbak, mint az AUA-nál. Az osztrák légitársaság vezetése éppen a napokban mondta fel a légi személyzet kollektív szerződését, és arra ösztökéli a dolgozókat, hogy a Tyroleannál alkalmazott feltételeket fogadják el.    

Az AUA évek óta veszteséges

Az AUA évek óta veszteséges, és a vártnál lényegesen lassabban javult a helyzet azóta is, hogy a Lufthansa 2009-ben átvette az osztrák légitársaságot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.