Belföld

Egyre több az eldobott cigarettacsikk a járdákon

Készül a fehérvári tavaszi nagytakarítás ütemterve a Városgondnokságon. A tél vezető szemete mellé Fehérváron most megjelent a csikk is.

Fehérváron a tavaszi nagytakarítás feltehetően március 15-e után kezdődik. Mivel télen sok földet és kavicsot hordott be a víz az utakra, ezért az útpadkák tisztítása már a hó olvadása után elkezdődött, annak érdekében, hogy a csatornákba ne kerüljön be szennyeződés- tudta meg a Fehérvár24 Tóth Boglárkától, a Városgondnokság köztisztasági és hulladékgazdálkodási vezetőjétől.

Tóth Boglárka hangsúlyozta: Székesfehérváron egész évben folyamatosan végzik a takarítást, a belvárosban még szombaton és vasárnap is. Erre külön létezik egy köztisztasági csoport, amely 49 közhasznú munkásból, és a Városgondnokság 18 dolgozójából áll.

A tavaszi munkákat azért nevezik mégis nagytakarításnak, mert hihetetlen mennyiségű szemét gyűlik össze az utcákon, parkokban, mire a hó elolvad. Minden évszaknak megvan a jellemző hulladéka, a télnek a papír zsebkendő. A dohányzás szórakozóhelyekről való kitiltásával azonban érezhetően megnőtt az eldobott csikkek száma a közterületeken- emelte ki a hulladékgazdálkodási vezető.

A kutyások jelezték a Fehérvár24-nek, hogy több városrészen napok óta nincs a kutyatoalattekben zacskó. Tóth Boglárkától megtudtuk: nem kaptak utánpótlást, bár a rendelést leadták. A 180 kutyatoalett karbantartása évente másfél millió forintba kerül. Kétnaponta minden ládát 50 darab zacskóval töltenek fel, ám pillanatok alatt kifogy, mivel sokan marokszám húzzák ki a zacskókat, olyanok is, akiknek nincs kutyájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik