Belföld

392 milliót tudásra: ismét nyert a campus

Új tehetséggondozó projektet indított a Széchenyi István Egyetem. A program a szellemi tudás támogatását és a tárgyi eszközök növekedését célozta meg.

10 éve, hogy egyetemmé avanzsált a győri campus és azóta töretlenül valósulnak meg a támogatott fejlesztési elképzelések. Ennek bizonyítéka, hogy március 8-án egy újabb, 392 milliós, 100 százalékos finanszírozással bíró projekt startolt el az intézményben, mely a tárgyi és a humán infrastruktúra fejlődését eredményezi.

A tehetség az első

A Széchenyi három doktori iskolája, négy szakkollégiuma, valamint az úgynevezett Tudományos és Művészeti Diákköri mozgalma vesz részt a projektben, mégpedig úgy, hogy ezeknél a szervezeteknél a jövőben közel 100 konferenciát, előadást rendeznek majd meg, de fejlődnek a szakkönyvtárak és adatbázisok is. Emellett a tudományos nemzetközi kapcsolatok erősítése is a tervek között szerepel. „A tehetséggondozó programokkal új kutatási tevékenységek elindítását is tervezzük, a kiemelkedő hallgatókat pedig ösztöndíjban részesítjük. Célunk, hogy hatékonyan segítsük tanulóinkat, innovatív törekvéseik realizálásában” – ezt Dr. Dőry Tibor, az egyetem Tudásmenedzsment Központjának igazgatója mondta a projektindító sajtótájékoztatón csütörtökön.

Az innováció nagykövetei

A program 100 oktató és 214 fős hallgatói csapat bevonásával valósul meg. Az intézmény- és kutatásfejlesztés stratégiai erősítésével az egyetem minőségi változást is megfogalmazott célként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik