Belföld

Nőnapi törődés

Női Egészség Napokatszerveznek pénteken és szombaton Székesfehérváron.

A rendezők közös sajtótájékoztatón számoltak be a programokról és az ingyenes szűrővizsgálatokról. A fővédnökséget Cser-Palkovics András polgármester vállalta.

Több sikeres Nőgyógyászati szűrőnap után ismét a fehérvári hölgyeknek szerveznek programot pénteken és szombaton Székesfehérváron. Éppen egy éve indult el az Egészségfejlesztési terv megvalósítása Székesfehérváron, aminek célja a megelőzés és az egészségvédelem. Ebben sok értékes partnerre találtunk, amit ezúton is köszönök – mondta el Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Ennek az összefogásnak az eredménye a kétnapos programsorozat is városunkban.

Pénteken a Fehérvári Civil Központban és az épület előtti téren várják az érdeklődőket. 9 órától számos ingyenes szűrővizsgálatot végeztethetnek el a hölgyek, amelyek eredményeit egy ötletes egészségfüzetbe vezethetik be. Ebben számos egyéb jótanácsot kapnak és több szakrendelés elérhetőségét is megtalálják. 14 órától egy csontritkulásról szóló gyermekszíndarab, 15 órától pedig a nők egészségével és lelki életével foglalkozó előadások zajlanak.

A Danone Kft. jóvoltából városunkba érkezik a Vitál Kiállítás. Az interaktív, gyermekek és felnőttek számára is érdekes anyag egész nap megtekinthető a Fehérvári Civil Központ előtt, egy sátorban. A csontokról, az emésztésről és az immunrendszerről is érdekes számítógépes játékok keretében tudhatnak meg többet a résztvevők.

Kiemelt figyelem övezi majd a csontritkulás témáját, ezért a Fejér Megyei Osteoporosis Klub is részt vesz a szervezésben. Mint Schindler Endréné titkár elmondta, nagyon sokan küzdenek a csontritkulás okozta panaszokkal, amiknek leküzdésében segíthet az a gyógytorna is, amit munkanapokon a Széchenyi úti termében az Egyesület szervez.

Mozogni hívják a hölgyeket a Fehérvári Futópéntek szervezői is. Pénteken 16 órától Lajkó Csaba ultrafutó és társai kis műsorral és sok jótanáccsal készülnek a mozogni vágyó résztvevőknek a Halesz ligetben.

Szombaton Nőgyógyászati szűrőnapot tartanak a Család- és Nővédelmi Központban. 8 és 12 óra között várják a fehérvári hölgyeket, akik előzetesen a + 36 70 380 95 12-es telefonszámon tudnak bejelentkezni az ingyenes vizsgálatokra. Elsősorban azoknak a részvételére számítanak, akik 2-3 éve nem jártak már rákszűrésen – ismertette Dr. Auth András nőgyógyász szakorvos. A fő céljuk, hogy a tüneteket még nem okozó elváltozásokat kiszűrjék és ezáltal megakadályozzák a komolyabb betegségek kialakulását.

Nem véletlenül március 8-ához közeli időpontra igazították a Női Egészség Napokat – mondta el Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Hiszen ajándékozni nemcsak virágot, hanem odafigyelést és törődést is lehet. Ilyen szándékkal szervezik meg az ingyenes szűrővizsgálatokat Székesfehérváron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik