Belföld

Japánból is jönnének a Győri Balettbe

Rekordszámú jelentkező érkezett 2012-ben a Győri Balett próbatáncára.

Március 4-ére hirdetett próbatáncot a Győri Balett. A társulatoknál ebben az időszakban szokott kirajzolódni a következő évad felállása, ilyenkor dől el kivel hosszabbítanak, kivel nem, s ekkortájt keresnek új tagokat is a világ minden táján. Nincs ez máshogy Győrben sem.

Kiss János, igazgató elmondta, hogy a Győri Balett fennállása óta a 2012-ben meghirdetett próbatáncra jelentkeztek a legtöbben.

62 fő regisztrált interneten keresztül a meghallgatásra. Érkeztek jelentkezők Olaszországból, Svájcból, Svédországból, Izraelből, Japánból, Ausztriából és természetesen hazánkból, valamint volt egy orosz művész, aki jelenleg Rómában táncol.

Fiatal, tehetséges táncművészeket kerestünk. Nagyon vegyes volt a jelentkezők felkészültségi szintje. Technikai és művészi szempontokat veszünk figyelembe a válogatók során. Feltétel a klasszikus balett tudás. A Győri Balett legnagyobb erénye a sokszínűség, így minden esetben egyéniségekre van szükségünk” – foglalta össze a próbatánc során szerzett tapasztalatait Kiss János.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik