Belföld

Határokat átívelő kultúra kapocs

KulturPont(1024x768).png (KultúrPont)
KulturPont(1024x768).png (KultúrPont)

Győrbe érkezett a KultúrPont Iroda road showja. A szerdai találkozóra elsősorban a kulturális intézmények képviselőit várták.

27 európai uniós tagállam és további 10 ország tagja már a Kultúra Programnak. A népszerű projektben különböző szervezetek pályázhatnak fejlesztésekre, minden olyan beruházásra, ami a kultúrával kapcsolatba hozható. Erről számolt be szerdán Kovács Imre Győrben, a Megyeháza Gobelin-termében.

Közösen előre

A projektkoordinátor a KultúrPont Iroda munkatársaként ismertette a célkitűzéseket és a lehetőségeket. „Az első fontos szempont az együttműködés, a közös, határokon átívelő projektek kidolgozása, ami elősegítheti a kulturális szereplők mobilitását, az alkotások körforgását, de az is lényeges, hogy kialakuljon az országok közötti párbeszéd. Sajnos csak sok tízezer, sok százezer forintos projektekkel lehet pályázni, ez egyfelől előny, másfelől viszont hátrány a kisebb társaságok számára. A lehetőségek palettája viszont széles, színházak, társulatok, könyvtárak de régészeti feltárások is ott lehetnek a nyertesek között” – hangsúlyozta a Győr24-nek a program erényeit a koordinátor. Hozzátette, a mostani kiírással 2013-ig élhetnek a szervezetek, később viszont Kreatív Európa néven, kicsit más feltételekkel ugyan, de tovább folytatódik a program.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik