Belföld

Nem megy a panziósoknak

Egyre több panziót próbálnak eladni Győr-Moson-Sopron megyében, de országszerte sokan adósodnak el, és kénytelenek áron alul meghirdetni ingatlanjukat.

Miközben a kínálat napról napra nő, az árak a mélypontra zuhantak a hazai panziópiacon. Ebben jelentős része van annak, hogy a vendégforgalom még a frekventált idegenforgalmi körzetekben is folyamatosan csökken. A napi.hu által megkérdezett szakemberek szerint az árak olyan mélypontra jutottak, hogy lassan érdemes lesz körülnézni.

A Nyugat-Dunántúlon is egyre több létesítményt hirdetnek meg, ám a gyengélkedő forint miatt, különösen Kőszeg és Sopron környékén, jobbára külföldi vásárlók vannak.

Az ország számos pontján, többek között az Őrségben az elmúlt hónapokban további árcsökkenést okozott, hogy számos, a falusi turizmus égisze alatt működő családi panzió is tönkrement és eladósorba került. A rendkívül gyenge tavalyi idegenforgalmi szezon a Mátrában, a Bükkben, de a Tisza-tónál is szaporította az eladó panziók számát, több házat immár részletre is árulnak, s a korábban is alacsony árak további 10-15 százalékkal csökkentek. Az egyik tiszafüredi, 12 szobás, fürdőmedencés, minden részletét tekintve igényesen kialakított panzióért tavaly januárban még 63, a nyáron 56, jelenleg pedig már csak 52 millió forintot kérnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik