Belföld

80 család kerülhet utcára Győrben

Március elsejével lejárt az országos kilakoltatási moratórium, a szolgáltatók pedig máris akcióba lendültek. A Győr-Szol Zrt.-nek is több peres ügye van, közel 100 tartozásos eset.

A következő hetekben 80 család kerülhet utcára Győrben. Az önkormányzati bérlakásokban élők egy része ugyanis több százezres bérleti és közüzemi tartozást halmozott fel, és többszöri felszólítás ellenére sem rendezték egyenlegüket. Március elsejéig védte az érintett ügyfeleket az országos kilakoltatási moratórium, de most eljött a szolgáltatók ideje, akik az óriási kintlévőségek miatt kénytelenek élni a törvény adta lehetőségekkel.

Aki nem megy önszántából, azt kilakoltatják

Most azok kerülnek bajba, akiknek az ügye már a bírósághoz került, ez becslések szerint országos viszonylatban 250-300 családot is érinthet. Csak Győrben 98 család van veszélyben. „Városunkban közel 100 esetben folyik olyan per, amely lakáskiürítésről illetve a tartozások behajtásáról szól. Ebből 80 bérlőnek az ügye szünetelt a moratórium ideje alatt, de most muszáj elindítanunk a végrehajtásokat” – mondta Dr. Pálfay Szilárd a Győr-Szol Zrt. hátralékkezelési és behajtási osztályvezetője.

Több, mint tavaly

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara adatai szerint 2011-ben 200 alatt volt a kilakoltatások száma, ez a várakozások függvényében idén jelentősen növekedhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik