Belföld

Schiffer nyilvános vitára hívja Lázár Jánost

Az LMP-s politikus az állambiztonsági akták nyilvánossága ügyében hívja vitára a Fidesz frakcióvezetőjét.

Ha Lázár János nem fogadja el Schiffer András kihívását, akkor “azzal azt bizonyítja, hogy ő és a Fidesz is fél”. Az írás szerint Lázár János “attól fél, hogy hazugságai miatt magyarázkodnia kell, pártja pedig attól, hogy kiderül, az 1990 utáni politikai és gazdasági életet, a párt holdudvarát is kínos módon hálózták be a túlélő állambiztonsági hálózatok”. űll az ellenzéki párt közleményében.

Azt írják, hogy Lázár Jánosnak vagy a mai napig nem sikerült elolvasnia az LMP vonatkozó törvényjavaslatát, vagy “napok óta tudatosan próbálja hazugságokkal etetni a magyar nyilvánosságot”. Hozzáteszik, hogy a kormánypárti politikus úgy titulálja hiteltelennek, farizeusnak és szakmaiatlannak az LMP kezdeményezését, hogy egyetlen érvet, egyetlen konkrétumot sem hoz fel a javaslat ellen.

A frakcióvezetőnek azt az állítását is valótlannak nevezik, hogy ötpárti egyeztetést kezdeményezett az ügyben, és erre az LMP mondott nemet a javaslat tárgysorozatba vételét elutasító február 20-i szavazás után. Hangsúlyozzák, hogy az ellenzéki párt nem kapott ilyen felkérést, ezért nem is mondhatott rá nemet.

A frakcióvezető “a jelek szerint akkor sem mondott igazat, amikor azzal indokolta a javaslat parlamenti bukását, hogy ő támogatta volna, de álláspontjával kisebbségben maradt saját képviselőcsoportjában” – folytatódik a közlemény. Az LMP-sek azt írják, hogy az azóta a sajtónak nyilatkozó kormánypárti képviselőktől “tudjuk, hogy a törvényjavaslatról nem volt szavazás a frakcióban, a képviselőcsoportot pedig nem szondázták meg előtte”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik