Belföld

Kronológia: halálos munkahelyi balesetek

Az érdi szennyvíztisztító telepen kedd délelőtt egy hat méter magas tartály zsaluelemeinek bontása közben egy zsalu egy munkásra zuhant.

A 42 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása a 2011 óta történt, nyilvánosságra került halálos munkahelyi balesetekről:

2011. január 11. – Elsodort egy útjavító munkást egy autó Miskolc közelében. A férfi a kórházban belehalt sérüléseibe.

2011. február 8. – Csabdi külterületén a Fejérvíz Zrt. hét munkatársa a szivattyú karbantartását végezte, amikor a kútfedélszerkezet rögzítése meglazult, és az 500 kilogrammos vasfedél a földbe csapódva maga alá temette az egyik férfit, aki azonnal meghalt.

2011. február 28. – A helyszínen meghalt egy 23 éves férfi, aki Kunfehértó mellett erdőirtás közben felmászott egy fára, és tíz méter magasból leesett.

2011. április 11. – Győrben koponyasérülést szenvedett és meghalt egy munkás, miután beleesett egy üzemen kívüli formázógépbe.

2011. május 19. – Megrázott az áram egy betonkeverőgépet használó munkást Edelényben. A rakacaszendi férfi a helyszínen életét vesztette.

2011. május 28. – Újfehértón egy munkást halálos áramütés ért talajvíz-mentesítés közben. Az 50 éves nagykállói férfi egy hat méter hosszú fúrószárral hozzáért a munkaterület felett húzódó elektromos légvezetékhez, és halálos áramütést szenvedett.

2011. augusztus 2. – Belehalt sérüléseibe az a férfi, aki Hercegszántón egy tápkeverő üzem tetejéről zuhant le munkavégzés közben.

2011. augusztus 23. – Bálázógépbe esett és meghalt egy férfi Pomáz külterületén.

2011. szeptember 15. – Belobbant egy gázvezeték Miskolcon, a Városház téren, ahol a Tigáz és alvállalkozói dolgoztak. A munkagödörben tartózkodó két munkás súlyos égési sérüléseket szenvedett, 22-re virradóra egyikük belehalt sérüléseibe.

2011. szeptember 17. – Visontán, a Mátrai Erőműben meghalt a cég egyik alkalmazottja, egy alpinista, amikor egy tárolóban ráomlott a szénfal, miközben a tizenöt méter magas széntároló falára letapadt lignit lefejtését végezte.

2011. szeptember 24. – Életét vesztette egy munkás a pécsi hőerőműben. A munkást betonelemek cseréje közben érte baleset, tíz métert zuhant, és belehalt sérüléseibe.

2011. szeptember 28. – A Veszprém megyei Dabroncon hat munkás egy csarnok külső festési munkálatain dolgozott, amikor a mobil fém festőállványt nekitolták a közelben lévő magasfeszültségű vezetéknek. A baleset következtében két ember a helyszínen életét vesztette, egy embert súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak mentőhelikopterrel kórházba, hárman pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. 2012. január 21-én a szombathelyi kórházban meghalt a baleset harmadik, legsúlyosabb sérültje is.

2011. szeptember 29. – Egy gép mozgó alkatrészei közé szorult egy nő a békéscsabai konzervgyárban, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

2011. október 20. – Pest megyében egy gyáli raktárbázison targonca gázolt halálra egy 39 éves férfit.

2011. november 30. – Munkavégzés közben balesetet szenvedett és meghalt egy 41 éves férfi Ráckeresztúron egy tehenészetben. A férfi az elektromos hálózat felső vezetékét ellenőrizte, amikor elvesztette az egyensúlyát, és egy ötven méter magas oszlopról a mélybe zuhant.

2011. november 30. – Martonvásár közelében egy nagyfeszültségű távvezetékoszlop karbantartása közben mintegy 20 méter magasból lezuhant egy 41 éves férfi, és belehalt sérüléseibe.

2012. január 4. – Meghalt egy gépkocsivezető a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának mátészalkai telepén, miután a rakodás közben elinduló járműve a kerítésnek nyomta.

2012. február 7. – Halálos balesetet szenvedett egy 39 éves rakodógép-kezelő Visontán, a Mátrai Erőmű területén, ahol már öt hónappal korábban is halálos baleset történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik