Belföld

Háromszázmilliós áfacsalás Győrben

Németh D. László

2012. 03. 06. 12:31

Pörgött a cukorbiznisz. A Győri Törvényszék ma kezdte tárgyalni annak a testvérpárnak az ügyét, akiket több száz milliós forgalmi adó elcsalásával vádolnak.

A két férfi különböző cégeken keresztül cukrot adott el magyarországi vállalkozásoknak, a kiszámlázott összeget felvette, de az adott évre nem nyújtott be itt adóbevallást – ez áll a vádiratban. Ezzel pedig a költségvetést mintegy 300 millió forintnyi általános forgalmi adótól fosztotta meg.

Az ügyész K.Zoltánt önállóan és társtettesként, különösen nagy értékre elkövetett adócsalásban és számviteli fegyelem megsértésében kérte bűnösnek kimondani. K. Tamást ugyanebben a két bűncselekményben társtettesként kérte elmarasztalni.

A Győr24 információi szerint a vádlottak egyike sem tett tanuvallomást, sem a tárgyaláson, sem a nyomozati szakaszban. Az öttagú tanácsot vezető Vajda Edit bíró közölte: “a személyek és cselekmények szoros összefüggése miatt” az ügyészség kérte, hogy egyesítsék az ügyet egy másik – száznál több tanú meghallgatásával járó – perrel.

Az iratismertetés során elhangzott: K. Zoltán 2006-ban alapított egy céget, amelynek havi fizetésért alkalmazott ügyvezetője nem látott rá a vállalkozás ügyeire. Ez a kft. egy pilisvörösvári vállalkozásnak 885, egy budaörsinek 276 millió forintért szállított cukrot, a két ügylet után pedig 150 millió forintnyi áfát nem vallott be.

Két évvel később testvérével, K. Tamással hozott létre egy másik vállalkozást; ez 1,13 milliárdért értékesített cukrot az előző ügyletben érintett pilisvörösvári partnerének. A be nem vallott adó itt mintegy 148 millió forint.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Derecske, 2018. június 8.
Aszfaltterítő gép munka közben. A kivitelezés alatt lévő M35-ös autópálya 60-as kilométerszelvényének jobb oldali pályáján, Derecske határában a második aszfaltréteget építik be. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.