Belföld

Falhatjuk az információt az egyetemen

Új szolgáltatásokat indított a Széchenyi István Egyetem. A győri campuson a könyvtárba várják az információéhes hallgatókat és cégvezetőket.

Információbróker – ez az egyik új lehetőség, amelyet az INNO-Share épületben kínál az egyetem, elsősorban azoknak a cégeknek, akik pénzt és időt megtakarítva szeretnék csillapítani információéhségüket. Az országosan is egyedülálló szolgáltatással a bróker úgy segíti megbízóját, hogy új üzleti partnereket kutat fel, figyeli a versenytársakat, a sajtót és az éppen aktuális trendeket. „ A vállalatok jellemzően nagyon nagy információ igénnyel bírnak, viszont ezek megválaszolására a mindennapi tevékenység mellett, már sem idejük, sem erőforrásuk nem marad. Mi felkutatjuk a szükséges tudnivalókat, ebben tudunk segíteni” – mondta a Győr24-nek Bocskai Adrienn, az egyetem információs brókere.

Védd meg, ami a tiéd!

A campus könyvtárában található földszinti irodában a szabadalmaztatással kapcsolatos tájékoztatókat is megkapják az érdeklődők, mind a hallgatók, mind a feltalálók, mind pedig az innovatív vállalkozások. A PatLib vagyis Patent Library – szabadalmi könyvtár azért kézenfekvő, mert az érintettek szakértőktől tudhatják meg, hogy mit is jelent a szellemi tulajdon védelme, mit a jogvédelem, a földrajzi árujelzők, vagy éppen azt, hogy hogyan kell megkötni egy licencszerződést.

Az új szolgáltatások ügyfélszolgálati időben, kedden 10:00-12:00, csütörtökön 15:00-17:00 között várják az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik