Belföld

580 milliós kár érhette a MÁV-ot

A Kehi szerint több száz milliós kár érhette a MÁV-ot az egykori sikertelen kormányzatinegyed-beruházás kapcsán, amikor elköltöztették karbantartó bázisukat a Nyugati pályaudvar mögötti területről.

Hűtlen kezelés, sikkasztás és adócsalás gyanújával ismeretlen elkövető ellen tett büntetőfeljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a legfőbb ügyésznél a MÁV karbantartó bázisának áthelyezése kapcsán – írta keddi számában a Magyar Nemzet.

Az ügylettel összesen 580 millió forintos kár érhette a MÁV-ot, míg a kivitelező, az MSZP-közeli Balo Kft. és B-Motép Kft. rendkívül jól járt. A lap szerint a Balo Kft. tulajdonosa és ügyvezetője Balogh Ernő és az egykori MSZP-s Hámori Csaba.

A Kehi kiemelte: mivel a Balo és B-Motép tényleges tevékenységet nem végzett, így a szerződések jó erkölcsbe ütköznek, és semmisek. A feljelentés szerint a MÁV 454 millió forintot fizetett ki ellenszolgáltatás nélkül a két cégnek. Ehhez jön még az 51 milliós be nem hajtott kötbér és egy jogosulatlanul kifizetett 75 milliós kártérítés. Ezek teszik ki a MÁV-ot érő teljes, 580 milliós kárösszeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik