Belföld

200 embert küldenek el a fehérvári Philipstől

Március másodikától száz ember leépítése kezdődött meg, a másik száz dolgozót lépcsőzetesen április közepéig küldik el.

A cég még január végén jelentette be a munkaügyi központnál a csoportos létszámleépítést. Ez a vállalat nem tévégyártással foglalkozó üzletágára vonatkozik, azt ugyanis átveszi a tavaly alakult TP Vision Magyarország Kft. A régi Philips-es munkavállalók ide jogfolytonos munkaviszonnyal kerülnek át – adta hírül a Fejér Megyei Hírlap.

A Fehérvár24 Báles István szakszervezeti vezetőtől megtudta: a leépítés a Philips dolgozóinak 1/3-át érinti, mert a tévék gyártásán kívüli tevékenységét a cég Csehországba, Brnoba helyezi át. A Philips saját dolgozói közül 550-600 ember kerül át a Visionhoz.

A bérkompenzációról a cégvezetés és a szakszervezet két alkalommal tárgyalt, ám a második megbeszélés után úgy döntöttek, hogy állásfoglalást kérnek a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. Kérdéses egyebek között, hogy mi legyen a kölcsönzött dolgozók kompenzációjával, vagy. hogy a fizikai dolgozóknak csak az alapbérét kell figyelembe venni, vagy az egyéb juttatásait is? A  levél elment a minisztériumhoz, ám válasz még nem érkezett.

A GYES-en lévő kismamáknak a cég közös megegyezést ajánlott fel és hozzá külön pénzt, mivel őket törvény szerint nem lehet elküldeni, csak a GYES lejárta után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik