Belföld

12 évet kapott az élettársát megfojtó férfi Győrben

Németh D. László
Németh D. László

2012. 03. 06. 12:35

A védelem szerint csak el akarta hallgattatni az asszonyt.

 

Jogerősen is 12 év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a zalaegerszegi férfit, aki 2010 tavaszán megfojtotta élettársát.

A döntés szerint nem fér kétség hozzá, hogy P. Henrik megfojtotta az asszonyt. A bíróság ezzel elvetette a védelem azon indítványát, hogy állapítsák meg: ügyfele nem megölni, csupán elhallgattatni akarta a nőt. A fellebbviteli bíróság nem látta megalapozottnak azt a korábban hangoztatott szakértői véleményt, hogy a nő halálában reflexes szívmegállás is közrejátszhatott. Nagy Zoltán bíró jelezte: ezzel együtt elvetették a vádlott azon védekezését, amely szerint ő csak odakapott a nő nyakához.

A szakértői vélemény szerint nem az elsőfokú ítéletben megállapított néhány másodpercen, hanem hosszabb időn keresztül fojtogatta áldozatát, ami arra mutat, nem hirtelen indulatkitörésről, hanem ölésre irányuló szándékról volt szó. A Zala Megyei Bíróság által meghozott elsőfokú ítélet megállapította: a szombat esti italozásból hazatérő férfit felelősségre vonta élettársa, miért maradt ki hajnalig. Erre ő néhány másodpercig fojtogatta az ágyban fekvő nőt, aki ennek következtében meghalt.

Az első fokon 12 év börtönre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélt vádlott és védője enyhébb büntetésért fellebbezett.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.