Belföld

Velencére biciklivel csalogat idén az EFOTT

Kerékpárral bárki bebarangolhatja Velence környékét, a szervezők ugyanis meghirdették a „Tekerj az EFOTT-ra!” programot.

Az 1976 óta létező EFOTT – Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója – egyik legfőbb célja a felhőtlen szórakoztatás mellett, hogy megismertesse Magyarországot a fiatalokkal. Ezért is vándorol évről évre.

Idén kerékpárral bárki bebarangolhatja Velence környékét, a szervezők ugyanis meghirdették a „Tekerj az EFOTT-ra!” programot. Ennek lényege, hogy minél többen menjenek kerékpárral a fesztiválra, s minél többen használják a helyszínen a biciklit, mint közlekedési eszközt. Ehhez külön kialakított kölcsönző és őrzött tároló áll majd rendelkezésre Velencén.

A drótszamarazás mellett lesz parti futás, strandröplabda, strandfoci, speedminton, aerobik, zumba, többféle népi játék, mint például méta vagy kötélhúzás. Az ingyenes lehetőségek mellett a fesztiválozók kedvezményesen próbálhatják ki a wakeboard pályát, a szörföt, sárkányhajózást vagy a kajak-kenuzást. A magyar egyetemeket összefogó SportPONTProgram országos döntőjére is az EFOTT-on kerül sor, de lesz EFOTT bajnokság a legnépszerűbb labdajátékokkal és a Velencei-tó miatt előtérbe kerül az úszás népszerűsítése is.

Az EFOTT-ra, a térség valószínűleg idei leglátogatottabb, a „Csak szabadon…” szlogen jegyében szervezett eseményére Velencén, július 3. és 8. között kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik