Belföld

Újabb nevek kerülhetnek fel az adósok listájára Miskolcon

Több, mint félezren kaptak értesítést arról, hogy nevük felkerülhet az adósok szégyenlistájára. Még van két-három hetük fizetni.

A miskolci polgármesteri hivatal közleménye szerint a város adóosztálya hétfőn 581 felhívást indított el -a korábbi gyakorlatnak megfelelően – azon adózók részére, akik 2012. január 31. napján 50 ezer Ft-ot meghaladó helyiadó-, vagy gépjárműadó-tartozással szerepelnek a nyilvántartásban.

Az újabb 581 db küldemény 41 millió Ft-ot érint. Az adózók az értesítések átvételét követően ismét kapnak 2-3 hetet tartozásuk rendezésére, mielőtt a honlapon való közzététel megtörténik. A megjelentetést március 26. napjára tervezi a hivatal.

A Miskolci Polgármesteri Hivatal 2012. január 23-án tájékoztatta először a lakosságot arról, hogy Miskolc is nyilvánosságra hozza, ki mennyi helyi adóval tartozik. A lista 2012. február 20-án került fel először a város honlapjára.

Az önkormányzat a lista nyilvánosságra hozásától azt várta, hogy megnő a befizetések száma. Ez a bevétel a közlemény szerint fontos a város számára, hiszen ebből finanszírozzák a legfontosabb közszolgáltatásokat pl. az iskolák, óvodák, kórházak működtetését, az utak karbantartását, a városi beruházásokat és fejlesztéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik