Belföld

Megújult a főváros honlapja

Megújult a Fővárosi Önkormányzat hivatalos weboldala, a budapest.hu - tudatta Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint Tarlós István főpolgármester megbízásából kiemelt szerepet szánnak a portálnak a főváros hivatalos kommunikációjában, megjelenítve azon a városvezetéssel, a várossal kapcsolatos összes lényeges információt, hírt, valamint a fővárosi szolgáltatásokkal, ügyintézéssel összefüggő tudnivalókat.

Schmidt Gábor, a portál főszerkesztője arról számolt be: a küllemében, szerkezetében, tartalmában és szerkesztőségi rendszerében is teljesen megújult budapest.hu átalakításával az volt a legfőbb cél, hogy korszerű, hasznos, informatív és könnyen használható honlapot hozzanak létre.

Kiemelte, az elődök gyakorlatához képest fontos és költségcsökkenést eredményező változás, hogy a honlap tartalmát nem külsős cég, hanem a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatóságának a munkatársai állítják elő, szerkesztik és frissítik. Ez csak a havi működtetést tekintve 2,5 milliós megtakarítást eredményez – tette hozzá a főszerkesztő. A honlap fejlesztése folytatódik, hamarosan a többi között az okostelefonra készült alkalmazása is elérhető lesz.

Farkas László, a Városháza informatikai főosztályának vezetője elmondta: a Főpolgármesteri Hivatalban az informatikai infrastruktúra teljes megújítása folyik 2011 óta, ennek csak az első üteme volt a budapest.hu korszerűsítése. Mint ismertette, folyamatban van a hivatali adatbázisok teljes integrációja, a szoftverek és hardverek konszolidációja, megújul a többi között az adófőosztály honlapja, és megteremtik a kormányzati Ügyfélkapuval való kapcsolatot is.

Közlése szerint mindez könnyebb és olcsóbb működtetést eredményez, és lehetőség nyílik arra, hogy a főváros intézményeinek, cégeinek informatikai igényeit egységes dizájn szerint, azonos környezetben szolgálják ki, a korábbi egyedi, drága fejlesztések helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik