Belföld

Kilenc kábítószercsempész bukott le Újvidéken

Kábítószer-csempészet gyanújával kilenc embert vettek őrizetbe hétfőn Újvidéken és Kraljevón.

Az akciót a BIA nevű szerb biztonsági szolgálat emberei és a szervezett bűnözés felszámolására szakosodott ügyészség közösen hajtotta végre. A terror elhárító egység tagjai Újvidék központjában elfogták Mica Nikolicot is, akiről az a hír járja, hogy a kábítószer-terjesztő klán vezére a vajdasági városban.
A vajdasági média állítása szerint építési vállalkozásával mosta tisztára a kábítószer-kereskedelemből származó pénzt és kapcsolatban állt boszniai és montenegrói drogterjesztőkkel is. 
A vajdasági RTV beszámolója szerint Újvidéken is felbukkant a kispénzű orosz kábítószer-fogyasztók drogja, a krokodil, amely nagyon rövid idő alatt megtámadja és szétroncsolja az emberi szöveteket. Egy heroinfüggő lányról ugyanis az orvosok megállapították, hogy alkarján súlyos szövetkárosodások keletkeztek.
Az orosz heroinfüggők néhány évvel ezelőtt fedezték fel a krokodil receptjét és az első hírek Szibériából érkeztek róla. A szer házilagosan készül és jóval olcsóbb mint a heroin, hatása pedig rövid idő alatt végzetes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik