Belföld

Együttműködik a FUTURA és a MÁV-Start Zrt.

Több együttműködési megállapodást is kötött a mosonmagyaróvári FUTURA interaktív látogatóközpont az idei Utazás kiállításona Szigetköz Turizmusáért Egyesület standján.

Először Mosonmagyaróvár alpolgármestere, dr. Árvay Lászlóés a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettese, Zaránd György látta el kézjegyével azt a dokumentumot, amely lehetővé teszi, hogy a vasúttal érkezők kedvezménnyel látogathassák az idén augusztusban nyíló FUTURA interaktív természettudományi látogatóközpontot.

Ugyancsak együttműködési megállapodás született a FUTURA-t üzemeltető Flesch Non-profit Kft. és a Hotelinfo között. A dokumentumot Csiszár Péter, a non-profit Kft. ügyvezetője és Gál Gábor, a Hotelinfo ügyvezetője írta alá az A pavilon 309/b standján. Az együttműködésnek köszönhetően az élményközpont is megtalálható lesz a Hungary Card által kínált szolgáltatók között.

Az Utazás Kiállításon egy mobil planetárium képviselte azt a beruházást, amely nemcsak Mosonmagyaróváron, hanem a Nyugat-dunántúli Régióban is kiemelkedő jelentőségű.

A másfélmilliárd forintból épülő beruházásra Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata csaknem 1,3 milliárd forint uniós támogatást kapott az Új Széchenyi Terv keretében. A város 300 éves magtárának felújítását követően a műemléképület négy szintje a négy őselem – a tűz, a víz, a levegő és a föld – játékos bemutatásán keresztül, a Szigetköz varázslatos élővilágát megjelenítve ismerteti meg a látogatókat a fizika és a természet törvényeivel, a folyamatosan fejlődő technikai eszközök segítségével. Várhatóan az egyik kedvenc a 40 m²-es mozgó űrhajókkal és műholdakkal felszerelt MiniSpaceWorld lesz. De a tervek között szerepel olyan hatszemélyes tengeralattjáró, amelynek ablakából természetes környezetükben vehetik szemügyre a látogatók a Szigetköz jellegzetes halait, vízinövényeit.

A FUTURA Magyarország egyik kiemelt turisztikai látványossága lesz, amely közel 2000 m2 kiállítótérben nyújt majd kiváló időtöltést. A geotermikus energiával fűtött létesítményben 100 fős konferenciaterem és kiállítóterem is bővíti az intézmény szolgáltatásait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik