Belföld

Féléves útlezárás Sopronban a felújítás miatt

Fél évre teljesen lezárják Sopronban a Kőszegi úti vasúti átjárót. Az aluljáró-építés miatt csak a gyalogosforgalom megengedett a kereszteződésen.

A Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítésének keretében a soproni Kőszegi úti aluljáró-építés miatt március 19-től szeptember végéig az érintett útszakaszt teljesen lezárják a közúti forgalom elől, a gyalogosok viszont mindvégig használhatják a kereszteződést.

A járművek terelőutat vehetnek igénybe – írja Corvinus Rádió. A Kőszegi útnak a Hőközpont utca és a Felsőbüki Nagy Pál utca közötti szakaszán zajló építkezésen a hátralévő cölöptámfal-építési és útépítési munkák csak a közúti forgalom teljes lezárásával végezhetők el. Ugyanakkor a Csepel utca forgalmát a Csengery utca felől változatlan formában biztosítja a beruházó GYSEV Zrt. és a kivitelezést végző konzorcium.

A kivitelezők a Kisalföld Volán Zrt. érintett menetrend szerinti helyi és helyközi autóbuszait sem tudják átengedni a kereszteződésen. A vasútrekonstrukció tervezett határideje 2012 vége, előreláthatólag a soproni Kőszegi úti aluljáró is ekkorra készül el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik