Belföld

Tisztújít az LMP

A most hétvégi kongresszus arról is dönt, hogy elindítsák-e a párt által több kérdésben kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtést

Amennyiben a kongresszus jóváhagyja a napirendi pontot, a párt aktivistái már hétfőn kitelepülnek a közterületekre, hogy elkezdjék gyűjteni a jóváhagyáshoz szükséges aláírásokat. Ehhez legkevesebb 200 ezer szignóra lesz szükségük, de tíz százalékos ráhagyással 220 ezer aláírás összegyűjtése lenne a cél.

Vágó Gábor, a párt szóvivőjének elmondása szerint öt kérdésben szeretnének szavazást kezdeni: a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon, az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról emeljék vissza a korábbi 260 napra, ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni és egy a szabadság kiadásával kapcsolatos kérdést is feltennének.

A nyugdíjak kapcsán öt kérdésük van az Alkotmánybíróság előtt és amint a testület döntött, azonnal elkezdenek aláírásokat gyűjteni arról is, hogy a korábban megszerzett nyugdíjjogosultságokat ne lehessen elvonni – hangsúlyozta.

A  kongresszuson szombaton a párt országos választmánya, vasárnap pedig az országos politikai tanácsa tagjait választják újra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik