Belföld

Bombajó szombat, hűvösebb vasárnap a Nyugat-Dunántúlon

Szombaton 10-12 fok lesz és tavasz. Irány a természet!

Péntek délutánra elfogytak a felhők, kisütött a nap. Csapadék egész hétvégén nem valószínű, túrázáshoz, kerti munkákhoz kiváló idő ígérkezik. Merthogy szombaton általában derült, száraz idő lesz, és bár délután a Dunántúlon megnövekedhet a fátyolfelhőzet, eső és nagyobb szél sem várható.

Éjjel, fagyzugos helyeken még fátyolossá válhatnak a pocsolyák, hisz a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +4 fok között alakul, viszont a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 10, 12 fok között lesz.

Európában több helyütt havazik. Skandinávia keleti részén és a Kelet-európai-síkságon jobbára erősen felhős az ég. Több helyen havazik, a Kárpát-medencétől északra egy melegfront hatására eső, havas eső, hó egyaránt előfordul.  Francia- és Németországban az éjszakai órákban helyenként köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik, ebből néhol szitálás is kialakul.

A kontinens nyugati, délnyugati részén enyhe az idő, a délutáni órákra többnyire 15, 20 fokig melegszik fel a levegő. Északkeleten még hideg, téli idő a jellemző, a csúcshőmérséklet +2, -6 fok között változik.

Szombat estig a Kárpát-medence fölé a fenti anticiklon peremén száraz, egyre hidegebb levegő áramlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik