Belföld

Viszlát zugszemét

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. csütörtökön elszállította az illegálisan lerakott hulladékokat Győr-Újváros városrészből.

A Nép utca végén, a Győr táblánál mintegy 25 köbméter zugszemét gyűlt össze ismét, amelyben többek között földdel kevert építési törmelék, elhasznált bútorok, szétszerelt elektronikai cikkek és lakossági vegyes hulladék volt. A szemétkupac elszállításához a szolgáltató kombi rakodógépet és darus-platós autót is bevont. A gépi munka elvégzését követően kézzel történt meg a terület megtisztítása. A munkában összesen 15 fő vett részt.

Az illegálisan lerakott hulladékok elszállítása szinte egész évben aktuális feladat, bizonyos helyszínekre évente 2-3 alkalommal szükséges visszatérni. 2011-ben a GYŐR-SZOL Zrt. a város különböző területeiről összesen 4137 köbméter zugszemetet szállított el 871.320 kilogramm súlyban.

Jelentős azon kommunális hulladék mennyisége is, amely a szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényei mellett jelenik meg. E miatt sajnálatos módon a 160 győri szelektív hulladékgyűjtő sziget takarítását rendszeresen kénytelen a GYŐR-SZOL Zrt. elvégezni.

Az illegális hulladék egy része olyan lom jellegű hulladék, amely a megfelelő jogosultság igazolása után – Győr kártya, vagy a közszolgáltatásról szóló befizetett hulladékszállítási számla felmutatásával – a hulladékudvarokban ingyenesen, a szelektív gyűjtés szempontjai alapján elhelyezhető. A hulladékudvarok pontos helyszínei és nyitva tartásuk itt megtekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik