Belföld

Tilos a látogatás Fejér megye kórházaiban

Súlyos betegek és gyermekek hozzátartozói külön engedéllyel bemehetnek a kórtermekbe.

Csütörtökön lépett életbe a látogatási tilalom. A zárlat Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-ellátó intézményét érinti. 
Müller Cecília tájékoztatása szerint az intézkedés elrendelésére azért volt szükség, mert az influenzaszerű megbetegedések aránya az egész megye területén átlépte a járványos szintet jelző küszöbértéket.

Nagyon súlyos állapotú betegek és gyerekek hozzátartói az osztályvezető főorvosoktól kaphatnak engedélyt a látogatásra a Fejér Megyei Szent György Kórházban és a hozzá tartozó intézményekben. Ám tőlük kérik, hogy tartsák be a higiéniai előírásokat- tudta meg a Fehérvár24 Szabó Gabriella orvosigazgató -helyettestől.

Fehérváron a Seregélyesi úti főportán adhatnak be csomagot a hozzátartozók. A csomagra írják rá a beteg nevét, és, hogy melyik osztályon fekszik.

A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban több járóbeteg szakrendelés is működik, amit felkereshetnek a betegek. Speciális esetekben külön engedéllyel a dunaújvárosi kórházba is bemehetnek a hozzátartozók a fekvőbeteg osztályokra. A csomagokat az osztályok előterében át tudják adni a látogatók a nővéreknek, akik beviszik a kórtermekbe azokat- mondta Mészáros Lajos főigazgató.

Az influenza-figyelőszolgálat múlt heti adatai alapján végzett becslés szerint egy hét alatt a korábbinál ötven százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A betegek között a legmagasabb a gyerekek, a 0-14 évesek aránya, ezt jelzi, hogy a móri kistérség egyik óvodájának a működése a hiányzók magas száma miatt ezen a héten szünetel, az intézmény nem fogad gyerekeket

Ajánlott videó

Olvasói sztorik