Belföld

Nem lesznek fejcserék a kormányban

A kormányfő szóvívője szerint nincs valóságalapja a Népszabadság értesülésének. Ez a forgatókönyv "csak néhány fantáziadús újságíró gondolatai közt létezik."

A lap megbízható kormányzati forrásra hivatkozva azt írta, hogy a kabinet féltáv előtt valamivel szeretne megállapodni az újabb IMF-hitelről, és ezt követően Orbán Viktor már nem várna tovább csapata frissítésével, vagyis a kormány átalakításával.

Habony Árpád, a miniszterelnök stratégiai főtanácsadója állítólag azt vallja, hogy az esetlegesen szükséges cseréken túl ne legyen komolyabb változtatás. A másik forgatókönyv szerint a jelenlegi szakemberek helyére politikusok kerülnének a miniszteri bársonyszékekbe. A többi között saját tárcát kaphatna Lázár János, valamint Rogán Antal is.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: “annyiszor átalakította már a kormányt a Népszabadság, hogy igazából semmi jelentősége nincs, ha egy vagy két újabb cikket írnak a témáról”. A szóvivő szerint “ez a forgatókönyv csak néhány fantáziadús újságíró gondolatai közt létezik”, és nincs semmi valóságalapja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik