Belföld

Szennyvízcsatornázás kezdődik Tényőn és Győrszemerén

24.hu
24.hu

2012. 03. 01. 14:35

Szennyvízcsatorna-rendszer épül két Győr környéki községben, Győrszemerén és Tényőn. Csütörtökön megtörtént a kivitelezési munkálatok megkezdését jelképező csőletétel.

Szennyvízcsatorna-rendszer épül Győrszemerén és Tényőn, és bővítik a két Győr környéki község szennyvizét befogadó téti szennyvíztisztító telepet nettó 2,4 milliárd forintból – mondta Horváth Gyula győrszemerei polgármester a kivitelezés megkezdését jelképező „csőletétel” alkalmából csütörtökön. A környezetvédelmi fejlesztést nettó 1,8 milliárd forinttal támogatja a kohéziós alap és a magyar állam – tette hozzá a polgármester.

A beruházás összköltségének 84 százalékát teszi ki a támogatás, a fennmaradó hányad pedig a lakossági önrész. A lakosság háztartásonként 2900 forintot fizet 100 hónapon át. A beruházást jövő júliusra adják át az építők – közölte Varga Gábor, Tényő polgármestere. A fejlesztés során közel 35 kilométer gerincvezetéket, 17 kilométer bekötővezetéket és 17 hálózati átemelőt építenek. A hálózatba mintegy 1700 lakást kötnek be.

A téti szennyvíztisztító telepet a beruházás keretében korszerűsítik és bővítik, hogy alkalmassá váljon a két község szennyvízének fogadására is.

A két község közösen pályázott, és részesült a támogatásban a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében. A projektet 2013 júliusára kell befejezni a kivitelezőknek a fél éves próbaüzemmel együtt. A beruházás eredményeként javul a környezet védelme a 3.200 lakosú Győrszemerén és a közel 1.600 lakosú Tényőn.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

HAMBURG, GERMANY - JULY 7:   (RUSSIA OUT)  German Chancellor Angela Merkel (R) and Russian President Vladimir Putin (L) arrive to the plenary session at the G20 Summit on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.