Belföld

Hoffmann Rózsa a pedagógiáról és a hitről

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2012. 03. 01. 20:43

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége meghívására Győrbe látogatott Hoffmann Rózsa. Az oktatásért felelős államtitkár előadásában a vallás és a pedagógia szerepéről, kapcsolatáról is beszélt.

Teltház fogadta Hoffmann Rózsát a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán március 1-jén. Az államtitkár nem először járt a kisalföldi megyeszékhelyen, ezúttal viszont kicsit rendhagyó témával érkezett. Az előadás eredeti címe, „A keresztény értékrend a mai nevelésben” elnevezést viselte, de ahogy azt a politikus a győri közönségnek őszintén bevallotta, sajnos elfoglaltsága miatt nem tudott úgy készülni a prezentációra, mint ahogy azt megszokhatták tőle, ezért a kiírt témától némileg eltért beszédében.

Hoffmann-Rozsa(430x286).png (Hoffmann Rózsa)

Hoffmann Rózsa elsőként a történelmi egyházak irányítása alatt álló oktatási intézmények fontosságára hívta fel a figyelmet, szerinte ugyanis örvendetes tény, hogy folyamatosan nő a hiten alapuló iskolák és óvodák száma. (Ma Magyarországon egyébként az intézmények közel 10%-a tartozik az egyházakhoz). Vagyis azoké a közösségeké, amelyek értékeket és értékrendet teremtenek. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy szeretet nélkül nincs eredményes pedagógia, egy nevelő pedig úgy kaphatja vissza ezt a törődést, ha egy volt tanítványa évek múltán a való életben köszöni meg a tanult bölcsességeket, értékeket.

Hoffmann Rózsa természetesen a magyar iskolák és az egyházak közös történelméről is beszélt, és arról is, hogy az elmúlt két évet illetően milyen eredményeket értek el, itt elsősorban a köznevelési törvényt említette.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.