Belföld

Az MSZP visszaállítaná a szolgálati nyugdíjat

A szocialista párt komplex életpályamodellt kíván kidolgozni a szakterületen, amelynek része lesz a szolgálati nyugdíj visszaállítása is.

Az MSZP kormányra kerülése esetén visszaállítaná a szolgálati nyugdíjat – jelentett be Harangozó Tamás, a párt rendvédelmi szakterületért felelős politikusa csütörtökön Szegeden. A szocialista párt komplex életpályamodellt kíván kidolgozni a szakterületen, amelynek része lesz a szolgálati nyugdíj visszaállítása is, aminek egyértelműen fontos szerepe van az egész társadalom szempontjából – mondta az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Az MSZP igyekszik majd kárpótlást nyújtani a meghurcolt, megalázott rendvédelmi nyugdíjasoknak is az utóbbi időben elszenvedett anyagi és erkölcsi károk miatt .

Harangozó Tamás hangsúlyozta, az Obán-kormány intézkedései következtében az állomány hangulata rossz, sokat romlott a területen dolgozók élethelyzete. Politikailag megalázták, és anyagilag is ellehetetlenítették a testület tagjait, és szétverték az érdekegyeztetést – mondta. A rendvédelmi területen szinte üldözés folyik a szakszervezetekkel szemben, ennek csak egyik példája, hogy a napokban ürítik ki az érdekvédelmi szervezetek irodáit – tette hozzá.

A konzultációsorozat célja, egy írott, konkrét vállalásokat tartalmazó program kidolgozása – mondta a frakcióvezető-helyettes, aki úgy fogalmazott: a szakmával is el kell fogadtatni „nem lesz tejjel-mézzel folyó Kánaán”, de a meglévő keretek között is kialakítható egy hatékonyan működő rendszer, melyben az abban dolgozók is jól érezhetik magukat.

Ujhelyi István, az Országgyűlés szocialista alelnöke elmondta, a rendvédelem mellett az MSZP több más területen is konzultációsorozatot indít. Ezek közül a politikus a egészségügyet, a szociális ellátórendszert és a felsőoktatást emelte ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik