Belföld

Venezuelai vendég Székesfehérváron

Ma érkezett Székesfehérvárra Adriana Gottberg Gil, a Venezuelai Bolivári Köztársaság Budapesti Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője.

A magas rangú vendég részt vett egy iskolai spanyolórán, majd rövid megbeszélést folytatott Cser-Palkovics András polgármesterrel és Brájer Éva alpolgármesterrel. A találkozó után a Turisztikai Desztináció Menedzsment Konferencián hallgatta meg a terveket, majd megtekintette a készülő Hetedhét Játékmúzeum című kiállítást a Hiemer-házban.
Adriana Gottberg Gil Venezuela fővárosában, Caracasban született. Sebészorvosként szerzett egyetemi végzettséget a venezuelai Los Andes Egyetemen 1988-ban. A Venezuelai Bolivári Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének ügyvivőjévé 2008-ben nevezték ki.
Székesfehérvári látogatásának első állomása a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai épülete volt, ahol részt vett egy spanyol nyelvű tanórán. Meghallgatta a tanulók előadásait városunkról és beszélgetett a fiatalokkal. A nyelvi órát követően az ügyvivő asszony Brájer Éva alpolgármesterrel találkozott, majd dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel folytatott megbeszélést, ahol a két ország közötti kapcsolat mellett Székesfehérvár történelméről, kulturális, gazdasági életéről és turisztikai terveiről is szó esett. Ezt követően vett részt Adriana Gottberg Gil a Turisztikai Desztináció Menedzsment Konferencián és tekintette meg a készülő Hetedhét Játékmúzeum című kiállítást a Hiemer-házban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik