Belföld

Orosz szál a troliügyben?

A szegedi Fidesz mindenáron szeretne valamilyen terhelő adatot találni az SZKT korábbi vezetőjére, Dózsa Gáborra nézve - írja a Best of Szeged bloggere.

A trolibeszerzés körüli újabb furcsa szabálytalansági eljárás (miszerint az NFÜ egy névtelen bejelentés alapján kezdett vizsgálatba) már nem magyarázható azzal, hogy a szegedi Fidesz mindenáron szeretne valamilyen terhelő adatot találni az SZKT korábbi vezetőjére, Dózsa Gáborra. Az átvilágító bizottság a múlt heti közgyűlésen csendben kimúlt, a tudósítások szerint a napirendhez maga az előterjesztő sem szólt hozzá, ami megerősíti a Best of Szeged értesülését, hogy a Fideszben is szerettek volna már egy ideje szabadulni a témától.

A trolibeszerzés ügye viszont nem nyugszik, hiába az egyszer már lezárt rendőrségi nyomozás, valaki ismét meg szeretné fúrni az Ikarus-Skoda konzorciummal kötött szerződést. Ez az eljárás viszont már az előzőnél előadott csinnadratta nélkül indult el, névtelen bejelentés formájában: a kommunikációs kockázatot a projekt megfúrásáért – és annak esetleges súlyosabb pénzügyi következményeiért – a Fidesz már nem vállalja fel.

A szegedi politikai boszorkánykonyhák kuktái szerint nem politikai motivációt kell keresni az újabb eljárás mögött. A jól értesültek véleménye szerint arról van szó, hogy a Kijevben végzett Tóth István Tibor, az SZKT vezetője egykori munkaadójának, az orosz trolik magyarországi ügynökének, Andrej Schleiningnek készíti elő a terepet. A vélekedések szerint, ha a jelenleg érvényes szerződés meghiúsul, új közbeszerzési eljárást lehet kiírni, aminek a paramétereit már Tóth úgy alakíthatja, hogy az orosz trolik jó eséllyel indulhassanak.

A bejegyzés további részletei itt olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik