Belföld

Környezetbarát telephely épült Óváron

24.hu
24.hu

2012. 02. 29. 16:28

Az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert támogatás segítségével megépült egy új ügyfélszolgálati passzív irodaház, a régi irodaház megújult, valamint kibővült és korszerűbb lett a szerelőműhely.

Az Új Széchenyi Terv pályázatán a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. több mint 46 millió forint uniós támogatást nyert iroda- és műhelyfejlesztésre. A 117 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás egy új ügyfélszolgálati passzív irodaház megépítését, a régi irodaház megújulását és a szerelőműhely bővítését, korszerűsítését tette lehetővé. Az épületet ünnepélyes keretek között február 29-én adták át.

A mosonmagyaróvári központú Rekultív Kft. 1993 óta tevékenykedik a térség legnagyobb hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi szolgáltatójaként. 116 településen közel 172.000 lakos és 3500 közületi ügyfél számára végzi a települési szilárd hulladékok gyűjtését, kezelését, hasznosítását és ártalmatlanítását.

A cég elhivatottsága a környezetvédelem területén kiemelkedő. Az új passzív irodaház energiafogyasztása minimális, károsanyag-kibocsátása nulla. Az építés során több környezettudatos és energiatakarékos megoldást alkalmaztak, melyekkel az épület fel tud használni minden hulladékhőt és többfajta környezeti energiát is.

Mozgássérült parkoló, akadálymentesített bejárat és a belső ügyféltér kialakítása segíti a fogyatékkal élőket a telephelyen ügyintézésük megkönnyítése érdekében.

A szerelőműhely energetikai korszerűsítése, felújítása és bővítése a dolgozóknak is jobb munkakörülményeket biztosít. Megújult a kerítés, a hátsó udvar pedig 2500 m2-en szilárd burkolatot kapott a kommunális gépek tárolására. A Juhar utcai kapuk nyitásával közvetlen kapcsolat létesült az ipari park felé is.  Az Új Széchenyi Terv márciusban elindult pályázatai komoly lendület adnak a folyamatban lévő beruházásoknak.

Az Új Széchenyi Terv pályázatai abban különböznek, hogy arra ösztönzik a pályázókat, hogy saját életképes, hosszútávon fenntartható üzleti terveik és ne a pályázatok terhére elszámolható költségek alapján pályázzanak. Az új pályázati rendszer és eljárásrend kevesebb adminisztrációval, rövidebb elbírálási határidőkkel jár, hogy minél gyorsabban, egyszerűbben juthassanak a forrásokhoz a pályázók.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.