Belföld

Környezetbarát telephely épült Óváron

Az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert támogatás segítségével megépült egy új ügyfélszolgálati passzív irodaház, a régi irodaház megújult, valamint kibővült és korszerűbb lett a szerelőműhely.

Az Új Széchenyi Terv pályázatán a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. több mint 46 millió forint uniós támogatást nyert iroda- és műhelyfejlesztésre. A 117 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás egy új ügyfélszolgálati passzív irodaház megépítését, a régi irodaház megújulását és a szerelőműhely bővítését, korszerűsítését tette lehetővé. Az épületet ünnepélyes keretek között február 29-én adták át.

A mosonmagyaróvári központú Rekultív Kft. 1993 óta tevékenykedik a térség legnagyobb hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi szolgáltatójaként. 116 településen közel 172.000 lakos és 3500 közületi ügyfél számára végzi a települési szilárd hulladékok gyűjtését, kezelését, hasznosítását és ártalmatlanítását.

A cég elhivatottsága a környezetvédelem területén kiemelkedő. Az új passzív irodaház energiafogyasztása minimális, károsanyag-kibocsátása nulla. Az építés során több környezettudatos és energiatakarékos megoldást alkalmaztak, melyekkel az épület fel tud használni minden hulladékhőt és többfajta környezeti energiát is.

Mozgássérült parkoló, akadálymentesített bejárat és a belső ügyféltér kialakítása segíti a fogyatékkal élőket a telephelyen ügyintézésük megkönnyítése érdekében.

A szerelőműhely energetikai korszerűsítése, felújítása és bővítése a dolgozóknak is jobb munkakörülményeket biztosít. Megújult a kerítés, a hátsó udvar pedig 2500 m2-en szilárd burkolatot kapott a kommunális gépek tárolására. A Juhar utcai kapuk nyitásával közvetlen kapcsolat létesült az ipari park felé is.  Az Új Széchenyi Terv márciusban elindult pályázatai komoly lendület adnak a folyamatban lévő beruházásoknak.

Az Új Széchenyi Terv pályázatai abban különböznek, hogy arra ösztönzik a pályázókat, hogy saját életképes, hosszútávon fenntartható üzleti terveik és ne a pályázatok terhére elszámolható költségek alapján pályázzanak. Az új pályázati rendszer és eljárásrend kevesebb adminisztrációval, rövidebb elbírálási határidőkkel jár, hogy minél gyorsabban, egyszerűbben juthassanak a forrásokhoz a pályázók.

Vedd kézbe a 24.hu legemlékezetesebb tartalmait!
Izgalmas arcok, kihagyhatatlan történetek
Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg az mc.hu/riporter oldalon!
Megrendelem

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.