Belföld

Környezetbarát telephely épült Óváron

24.hu
24.hu

2012. 02. 29. 16:28

Az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert támogatás segítségével megépült egy új ügyfélszolgálati passzív irodaház, a régi irodaház megújult, valamint kibővült és korszerűbb lett a szerelőműhely.

Az Új Széchenyi Terv pályázatán a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. több mint 46 millió forint uniós támogatást nyert iroda- és műhelyfejlesztésre. A 117 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás egy új ügyfélszolgálati passzív irodaház megépítését, a régi irodaház megújulását és a szerelőműhely bővítését, korszerűsítését tette lehetővé. Az épületet ünnepélyes keretek között február 29-én adták át.

A mosonmagyaróvári központú Rekultív Kft. 1993 óta tevékenykedik a térség legnagyobb hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi szolgáltatójaként. 116 településen közel 172.000 lakos és 3500 közületi ügyfél számára végzi a települési szilárd hulladékok gyűjtését, kezelését, hasznosítását és ártalmatlanítását.

A cég elhivatottsága a környezetvédelem területén kiemelkedő. Az új passzív irodaház energiafogyasztása minimális, károsanyag-kibocsátása nulla. Az építés során több környezettudatos és energiatakarékos megoldást alkalmaztak, melyekkel az épület fel tud használni minden hulladékhőt és többfajta környezeti energiát is.

Mozgássérült parkoló, akadálymentesített bejárat és a belső ügyféltér kialakítása segíti a fogyatékkal élőket a telephelyen ügyintézésük megkönnyítése érdekében.

A szerelőműhely energetikai korszerűsítése, felújítása és bővítése a dolgozóknak is jobb munkakörülményeket biztosít. Megújult a kerítés, a hátsó udvar pedig 2500 m2-en szilárd burkolatot kapott a kommunális gépek tárolására. A Juhar utcai kapuk nyitásával közvetlen kapcsolat létesült az ipari park felé is.  Az Új Széchenyi Terv márciusban elindult pályázatai komoly lendület adnak a folyamatban lévő beruházásoknak.

Az Új Széchenyi Terv pályázatai abban különböznek, hogy arra ösztönzik a pályázókat, hogy saját életképes, hosszútávon fenntartható üzleti terveik és ne a pályázatok terhére elszámolható költségek alapján pályázzanak. Az új pályázati rendszer és eljárásrend kevesebb adminisztrációval, rövidebb elbírálási határidőkkel jár, hogy minél gyorsabban, egyszerűbben juthassanak a forrásokhoz a pályázók.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.