Belföld

A magyarországi boszorkányság és Sopron

A magyarországi boszorkányság és Sopron címmel szervezett előadásokat kedden Győr-Moson-Sopron Megye Soproni Levéltára. Az eseményen bemutatták a „Soproni boszorkányperek”című könyvet is.

Az eseményen Major Ernő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd a soproni város nevében Abdai Géza mondta el. Ahogy az alpolgármester fogalmazott: a bemutatásra kerülő könyvben a mindennapi élet apró struktúrái jelennek meg, továbbá az olvasók nemcsak a hétköznapi emberek mindennapjaiba, hanem a város természetfeletti képességekkel rendelkező lakosainak életébe is bepillantást nyerhetnek.

Prof. Dr. Pócs Éva a „Boszorkányság a kora újkori Magyarországon címmel tartott kutatástörténeti áttekintést, majd Tóth G. Péter „Bűbájosok és boszorkányok a bíróságon” címmel forrásközlő sorozatot prezentált a boszorkányüldözésről.

Az eseményen Tóth G. Péter és Dr. Németh Ildikó „Soproni boszorkányperek”című könyvét is bemutatták az érdeklődőknek. A könyv egy körülbelül 20 éve kezdett munka gyümölcse, amely a leghosszabb ideig készült boszorkányokról szóló kötet is egyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik