Belföld

Nincs idén nyomtatvány az adóbevalláshoz Újvárosban

P. Horváth Ágnes

2012. 02. 28. 12:53

Elektronikusan kitölthető nyomtatványt kell postázni majd. Iparűzési, építmény-és gépjárműadót március 19-ig kell fizetni.

Az adóhatóság korszerűsítette nyomtatványait, így idén először elektronikusan kell azokat kitölteni. A nyomtatványok pdf. formátumúak és a kitöltéséhez az Adobe Reader 7.0.5 vagy annál újabb verzió szükséges. Ám a nyomtatványok elektronikus fogadására az önkormányzatnak még nincs lehetősége, ezért azokat nyomtatott formában kell benyújtani- közölte az önkormányzat adóhatósága.

A 2012. évi iparűzési adóelőleg, építményadó és gépjárműadó első félévi részletének befizetési határideje 2012. március 19-e. Az iparűzési adóra kötelezett vállalkozók részére az előző évektől eltérően idén nem küldenek bevallási nyomtatvány csomagot.

A 2011. évi adóbevallási kötelezettséget is már az új elektronikusan kitölthető nyomtatványon kell teljesíteni oly módon, hogy azt két példányban kell eljuttatni az önkormányzati adóhatósághoz postai úton, illetve ügyfélfogadási időben személyesen. A bevallás benyújtásának határideje: 2012. május 31-e.

A garázsok után az önkormányzat illetékességi területén építményadót kell fizetni 2009. január 1-jétől. Ez vonatkozik a családi házakhoz tartozó garázsokra is. Az önkormányzat kéri, hogy akik ennek a kötelezettségüknek eddig nem tettek eleget, utólagosan adják be építményadó bevallásukat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2012. február 7.
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2B terminálja, ahol „bud:terminal 2b” feliratot helyeztek el. A Budapest Airport megújult arculatának megfelelõ jelzések nemzetközileg is könnyen értelmezhetõek, mert a magyar fõváros repülõterének IATA (International Air Transport Association, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) kódja: BUD. Ez a hárombetûs reptéri kód szerepel a feladott poggyászok címkéjén, a repülõjegyen és a beszállókártyán is.
MTI Fotó: Földi Imre
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.