Belföld

Működési zavarokkal küzd a Szolidaritás

A mozgalom lemondott vezetői nyilatkoztak a szervezet problémáiról.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom (MSZM) lemondott vezetői a szervezet működési zavarairól beszélnek; Árok Kornél nemrégiben leváltott társelnök a Magyar Nemzetnek diktatórikus működésről nyilatkozott, az MSZM lemondott megyei és városi koordinátorai pedig az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a mozgalom beindításakor célul kijelölt irányelvek nem vagy csak nehezen valósulnak meg.

Árok Kornél úgy fogalmazott: “A Szolidaritás azért jött létre, hogy a diktatúra ellen, a demokrácia védelmében lépjen föl. Ezzel szemben saját maga is diktatórikus elveket követ. A mozgalom tehát meghasonult saját magával, hiszen demokráciát hirdet, de diktatúrát gyakorol.” Árok közölte: megfontolja, hogy elhagyja a mozgalmat.

A vezetők egyebek mellett az alulról jövő kezdeményezések figyelmen kívül hagyását, ezen kezdeményezések és a központi döntések közti szinte folyamatos problémákat említették. “Folyamatosan tapasztaltunk különféle indokolatlan információ-visszatartást, hovatovább konspirációs tevékenységet” – fogalmaztak. Mint írták, “három társelnökről beszélünk, mert mi úgy láttuk, hogy a négy társelnök közül három, Székely Tamás, Székely Sándor és Kónya Péter nem az eredeti irányvonal szerint halad”.

A közleményt a mozgalom tizenhat volt koordinátora írta alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik