Belföld

Kamarai felhívás a magyar gazdaságért

Az Európai Bizottság kezdeményezte hazánk uniós felzárkóztatási támogatásának csökkentését, így a győri iparkamara elnöksége kiáltványt adott közre, melyben összefogásra sarkallja az érintetteket.

A Bizottság kezdeményezése súlyos hátrányokat jelent a lakosságnak és a vállalkozásoknak egyaránt. A kohéziós alapból 142 milliárd forintnyi támogatást vonnának meg hazánktól.

A kialakult helyzet miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiáltványt adott ki, amelyet a február 28-i, keddi sajtótájékoztatón Mihalicz Antal, az iparkamara elnöke ismertetett. Beszédében hangsúlyozta, hogy a kiáltvány célja a politikamentes felhívás az összefogásra a magyar gazdaság érdekében.

A felhívást a tizenhárom tagú elnökség közösen fogalmazta meg. A kamara felhívja minden politikus, szakember és Európában elismert, köztiszteletben álló személy figyelmét, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az Európai Bizottság kohéziós támogatás csökkentési javaslata ne lépjen érvénybe. A magyar gazdaságnak minden forrásra szüksége van ahhoz, hogy talpon maradjon, és fejlődjön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik