Belföld

Felmérik a győri alapellátást

Felmérést készít az önkormányzat arról, hogy mennyire elégedettek az alapellátással a győri betegek. Március 1-jétől 25 orvosi rendelőben közel 100 ezer kérdőívet helyeznek el.

Március 1-jétől 25 orvosi rendelőben közel 100 ezer kérdőívet helyeznek el, amelyekből egyrészt a felnőtt, – és gyermekorvosok, a fogorvosok és a védőnők munkájáról, másrészt a rendelők állapotáról szerezhetnek információkat. Ezek pedig szervesen hozzájárulnak a fejlesztési programokhoz.

A három hónapon át tartó kezdeményezésről Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója az Oxygen rádiónak beszélt. Elmondása szerint megkérdezik a lakosságot többek között arról, hogy mi a véleményük a rendelőről, annak higiéniájáról, a felszereltségéről.

Három csoportba osztották a rendelőket, márciusban és áprilisban nyolc, májusban pedig kilenc rendelőben helyezik el az adatlapokat. Az első nyolc rendelő Győrszentivánon a Körtéri és a Váci Mihály utcai, Győr-Ménfőcsanakon a Hegyalja, és Horgas úti, Gyirmóton a Szent László utcai, a belvárosban pedig az Árpád utca 13. és 50. szám alatti két fogorvosi, valamint a Pálffy utcai felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő.

Egy-egy postaládát helyeztek ki a várótermekben, ezekbe kell a kitöltött kérdőíveket beletenni. A válaszadás természetesen teljesen anonim, nem kell megjelölni azt sem, hogy melyik orvos betegéről van szó. A kapott eredményektől függően az önkormányzattal együttműködve tudnak intézkedni az épületek karbantartási, felújítási programjairól, illetve pontosítani tudják az orvosok fel megfogalmazott elvárásokat is.

Júniusra várható a felmérések eredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik