Belföld

Budapesti katasztrófát jósolnak

A szocialisták jóslata szerint nemsokára minden budapesti a saját bőrén fogja érezni a város csődjét.

Az MSZP fővárosi szervezete szerint 2012 a “budapesti katasztrófa éve”, minden budapesti a saját bőrén fogja érezni a város csődjét. Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz szerint lehet csőd ellen csőddel védekezni, a BKV helyzetét ugyanis úgy akarják megoldani, hogy a várost is csődbe viszik. A kultúra, az oktatás, az egészségügy már most nagyon nehéz helyzetben van, most viszont egy probléma miatt “szét akarják verni” a várost – fogalmazott a képviselő. Szerinte Tarlós István főpolgármester és a fideszes képviselők az esküjükben hűséget fogadtak Budapestnek, de ők a kormányt választották inkább, és az ő felelősségük, hogy “szétterítik” a BKV “betegségét”.

A MSZP felszólította a fideszes képviselőket, hogy március 12-ig nyújtsanak be egy új költségvetési javaslatot – hangsúlyozta Horváth Csaba. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a megoldás nem a fővárosi, hanem az országos költségvetésben van, amelyhez korábban mintegy 25 milliárdos módosító javaslatot nyújtottak be.

Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes azt a kérdést tette fel, hogy ha neki fáj, akkor a mintegy ötven budapesti képviselőnek miért nem fáj az, amit Budapesttel tesznek. A képviselő azt mondta, azért, mert ő Budapesten nőtt fel, személyes élményei a városhoz kötik, szereti Budapestet. Hozzátette: a baj az, hogy azok, akik a városról döntenek – Kósa Lajos, Rogán Antal, Papcsák Ferenc, Orbán Viktor – nem kötődnek Budapesthez. A frakcióvezető-helyettes felhozta a Duna-parti CET komplexum ügyét is. Azt mondta, “szégyen”, ami az épülettel történik; felépült egy világszínvonalú épület, amely mégsem lehet a budapestieké. Úgy véli, lassan minden megszűnik, amitől élhető a főváros.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik